excursie Leiden 9 september

09 09 17

EXCURSIE NAAR LEIDEN  op zaterdag 9 september 2017.  We reizen die dag per trein. Het belooft niet alleen een leerzame maar ook ontspannen dag te worden.

Nadere gegevens:

1 We vertrekken uit Assen om 08.05 uur en komen dan om 10.13 in Leiden aan (volgens huidige dienstregeling). Weliswaar een behoorlijk vroeg tijdstip maar u kunt dan blijven zitten tot het eind zonder in Zwolle te moeten overstappen (marge slechts 2 min.!)

2 Vanaf 3 personen is groepskorting mogelijk: hoe dat in zijn werk gaat, is eenvoudig na te gaan op www.ns.nl . Wellicht bent u in het bezit van een OV chipkaart of verkeert u in de gelukkige omstandigheid dat u die dag vrij mag reizen!

3 We lopen in Leiden gezamenlijk naar het RMO (Rijksmuseum voor Oudheden) aan het Rapenburg waar we de expo Casa Romana zullen bekijken. Vooraf drinken we koffie. De rondgang langs de tentoonstelling doen we op eigen gelegenheid. Er is waarschijnlijk wel tijd over om delen van de vaste collectie te zien. Vergeet niet uw museumkaart mee te nemen!

4 Na het museumbezoek gaan we ergens in de buurt lunchen (gezamenlijk of op eigen gelegenheid).

5 Na de lunch verkennen wij de binnenstad van Leiden onder de leiding van Frans Osseweijer, oud-alumnus van de universiteit aldaar, oud-docent aan het Dr. Nassau College en enthousiast begeleider van de leeskringen Grieks en Latijn in Assen (mogelijk iets voor u om mee te doen?) Hij zal u in ongeveer 1 ½ uur van allerlei wetenwaardigs op de hoogte brengen (zoals de Pieterskerk, de Clusiustuin, etc).

6 Gelegenheid voor een aperitief ergens in de binnenstad waarna mogelijkheid tot eigen verkenning of ontspanning.

7 Avondetentje bij een Italiaan of Griek.

Belangrijk: 

A   Iedereen is van harte welkom: dus neemt u vooral familie of vrienden mee! Geeft u zich uiterlijk 1 week van te voren op (31 augustus) bij:

Henk Kluiver, Einsteinlaan 43, 7904 EB Hoogeveen, tel. 0528- 265493; email: h.kluiver@telfort.nl.

Graag duidelijk aangeven of u alleen of met meer personen komt!

B   Vergeet niet het nr. van uw mobiele telefoon aan hem op te geven en van welk station u vertrekt, gelet op een mogelijk onvoorziene samenloop van omstandigheden;

C  Meld tevens of u aan het hele programma deelneemt of eerder vertrekt (b.v. na de stadswandeling);

D  Tenslotte de kosten: variabel voor de deelnemers  met dien verstande dat de koffie (met iets lekkers) voor rekening komt van het NKV-Assen.

E   Ter plaatse hoort u van ons waar en hoe laat we lunchen en ‘s avonds eten. 

 

Deel deze pagina