Afdeling Den Haag

Welkom op de afdelingspagina van het NKV Den Haag. Hier vindt u informatie over de activiteiten die onze afdeling organiseert.

In de lezingen maken enthousiaste deskundigen u in woord en beeld vertrouwd met klassieke auteurs in hun historische context, en in de receptie door latere generaties.
Een ander thema zijn de intrigerende archeologische kwesties inzake de Romeinse Limes, van de Donau tot de Haagse duinen.
De twee eindexamenlezingen gaan over Ovidius en Herodotus, op respectievelijk het Gymnasium Haganum (NB vroege aanvangstijd) en het Gymnasium Sorghvliet.
Het bestuur hoopt op een grote opkomst van u en uw belangstellende dierbaren.
Voorafgaand aan de laatste lezing kunt u - na aanmelding bij de penningmeester [ wiebnots@wxs.nl ] deelnemen aan het traditionele etentje. We wensen u een informatief en plezierig seizoen!

Zoals altijd geldt dit welkom ook voor de leden van onze zusterverenigingen Ex Oriente Lux en de Vereniging voor Wijsbegeerte.
Voor programma en locaties:
Ex Oriente Lux: [http://www.exorientelux.nl/lezingen/leiden-den-haag/]
Vereniging voor Wijsbegeerte: [http://www.verenigingvoorwijsbegeerte.nl/]

Adressen van de locaties:
Hofrust, Herenstraat 44 B, Rijswijk, 2282 BV
Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89, 2596 TC

alleen maandag 17 december 2018: Gymnasium Haganum, Laan van Meerdervoort 57, 2517 AG 15:00 uur!!
alleen dinsdag 12 maart 2018:    Chr. Gymnasium Sorghvliet, Johan de Wittlaan 22, 2517 JR

Bestuur:

Mw. Drs. G.M.G.P. van Mierlo - Huijskens, voorzitter
Mr. H.J.A. van Son, secretaris [h.j.a.son@planet.nl]
Mr. G.J. Wieberdink, penningmeester
Mw. Drs. C.R.C. Suttorp
Drs. R. Postma
Mr. W.C.P. Beijk
Drs. P.M.N. Eldering.

Leeskringen:

Er zijn in het Haagse diverse leeskringen om het Latijn of Grieks dat u ooit op school onderwezen kreeg, op te poetsen of de ervaring te verdiepen. Nu het NKV- seizoen weer begonnen is, is het een goed moment om mee te gaan doen in een leeskring. Ons bestuurslid Reinder Postma leidt twee leeskringen.

In de kring Latijn buigen we ons over brieven van Seneca aan Lucilius (nu nummer 88 "de liberalibus studiis". De avond wordt telkens afgesloten met Vergilius' Eclogae.

In de kring Grieks concentreren wij ons op Sophocles' Antigone, met telkens een stukje Homerus (Odyssee) als toegift.

De docent zou daarnaast graag een aparte kring opzetten over Filosofie (Westerse filosofie van oudheid tot in moderne tijd). De werkwijze is als bij een gewone leeskring: een te prepareren wijsgerige tekst wordt als uitgangspunt genomen om tot dialoog te komen.

Voor inlichtingen: tel 070-355.89.14 / [reinderp@gmail.com]

Contact:

den-haag@nkv.nl

Deel deze pagina