Excursie Xanten

13 10 18
Verberg deze slider
  • Assen
  • 65

Op zaterdag 13 oktober organiseert het Nederlands Klassiek Verbond een dagtocht naar het Duitse Xanten.

Iedereen is van harte uitgenodigd om met onze afdeling mee te gaan op excursie. In het bijzonder de leden van de zusterafdelingen in het Noorden maar natuurlijk ook overige belangstellenden, familieleden of vrienden.

De Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana werd in 98 gesticht, op de plaats waar de Lippe in de Rijn stroomt, 60 km voorbij Nijmegen. Keizer Trajanus gaf de stad burgerrechten en zijn naam. De Colonia groeide uit tot één van de belangrijkste metropolen van de provincie Germania. De stad werd bewoond tot in de vierde eeuw. Later bouwden de eerste christenen uit de streek op de begraafplaats buiten de stadsmuren van de oude Romeinse stad een kerk over het graf van twee martelaren. Dit werd de kern van de middeleeuwse stad Xanten. Sinds 1977 wordt op en temidden van de opgravingen het grootste archeologisch openluchtmuseum van Duitsland gebouwd: het Archeologisch Park Xanten. Onder leiding van Xanten-routinier Henk Kluiver wandelen we langs indrukwekkende reconstructies van tempels, stadsmuur, stadspoorten, amfitheater, en nog veel meer.

Dagprogramma

8.30 uur - 9:30 uur: vertrek uit Assen (station), Hoogeveen (station) en Ommen/Zwolle 
11.30 uur - 12:00 uur:  aankomst Xanten (koffie/thee onderweg)
12.00 uur -13:00 uur:  picknicklunch in het Archeologisch Park Xanten
13:00 uur - 17:00 uur: bezoek Archeologisch Park Xanten 
17.30 uur:  diner in restaurant Antica Roma in centrum van Xanten
19.00 uur:  terugreis naar Zwolle en Assen
21.00 uur - 22:00 uur: aankomst Ommen/Zwolle, Hoogeveen (station), Assen (station)

Aanmelding

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen reizen we per luxe touringcar van Arriva of regelen we zelf het vervoer per minibusje en/of carpoolen. De prijs, waarin zijn inbegrepen: vervoer, koffie/thee, picknicklunch, entree APX en diner in Xanten, is € 65,-
 
Je meldt je aan door € 65,- per persoon over te maken naar: NL82INGB0001801871 t.n.v. H.M. d' Hane onder vermelding van Xanten, vóór maandag 24 september en een mail te sturen naar assen@nkv.nl met telefoonnummer en adres plus het aantal personen dat mee gaat. 

 

Deel deze pagina