Omnesviae.org en Vici.org: samen speuren naar Romeinse sporen

02 05 18
Verberg deze slider

De Romeinen? Voor velen hebben die vooral te maken met de verzonnen verhalen van Asterix en Obelix. Sporen van de 'echte' Romeinen zijn lang niet altijd goed zichtbaar of bekend. René Voorburg zette met zijn websites www.vici.org en www.omnesviae.org Romeinse sporen letterlijk weer op de kaart. Door deze websites is het mogelijk geworden om in de voetsporen van de Romeinen te treden, overblijfselen te ontdekken en zelfs te reizen als een Romein. Tresoar organiseert samen met het Fries Museum een lezing om meer te vertellen over deze websites.

Tijdens de lezing zal René Voorburg vertellen over zijn zoektocht naar het Romeinse verleden en hoe hij dit via twee websites voor iedereen beschikbaar heeft gemaakt. De spreker zal daarna ook aanwezig zijn om uit te leggen hoe een ieder zelf kan bijdragen aan www.vici.org door vondsten en sporen toe te voegen.

Daarna zal Evert Kramer, voormalig conservator bij het Fries Museum, kort meer vertellen over Romeinse sporen en recente vondsten in Friesland. Als oud-conservator weet Evert Kramer bij uitstek te vertellen dat ook Friesland rijk is aan Romeinse sporen.

Deel deze pagina