Soldaten aan het woord

20 11 18
Verberg deze slider
  • Assen
  • 20/11/2018
  • 15:00 tot 17:00
  • Drs. Martin Boerman
  • Drents Archief (Brink 4) Assen
  • 2,50 (NKV-leden & scholieren); 6,00 (overige belangstellenden)
  • assen@nkv.nl

Je bent welkom vanaf 15:00 uur met een half uur inloop én gelegenheid voor een kommetje Romeinse soldatensoep met brood. De lezing start om 15.30 uur in de filmzaal van het Drents Archief. Als NKV lid of scholier betaalt u € 2,50 en voor volwassenen die geen lid van het NKV zijn, bedraagt de entree € 6,- . Iedereen is van harte welkom en neemt u zoveel mogelijk bekenden en vrienden mee. Geef je wel van te voren op via assen@nkv.nl

 Martin Boerman vergunt ons een kijkje in het dagelijkse leven van het Romeinse leger aan de hand van schriftelijke nalatenschappen.

Mijn strijdmakkers hebben geen bier; ik verzoek u opdracht te geven dat het ons toegestuurd wordt.

 Je zou haast vergeten dat er in de klassieke oudheid ook ‘gewone’ mensen geleefd hebben. Gelukkig hebben we schriftelijke bronnen die een kijkje geven in het leven van alledag. Een aparte categorie vormen de schriftelijke overblijfselen die afkomstig zijn van het Romeinse leger. Het enorme imperium was alleen in stand te houden dankzij een uitgebreid en overwegend schriftelijk communicatienetwerk tussen de verschillende legeronderdelen. In de presentatie wordt ingegaan op die schriftelijke cultuur van het Romeinse leger, waarbij zoveel mogelijk de soldaten zelf aan het woord gelaten worden.

Extra informatie: de spreker, Martin Boerman, brouwt zelf Romeins bier! Bij de inloop voorafgaande aan de lezing kun je dus flesjes Romeins bier bij hem afnemen (€ 3,- per fles). 

Meld je aan via assen@nkv.nl en laat ons weten met hoeveel personen je wenst te komen. 

Deel deze pagina