Excursie Xanten met de afdeling Assen

  • Groningen
  • 13 oktober 2018
  • 8:30-22:00
  • Drs. H. Kluiver
  • Xanten
  • 65,-
  • assen@nkv.nl

Op 13 oktober aanstaande organiseert de NKV-afdeling Assen een excursie naar Xanten.

Aankondiging: Excursie naar Xanten

De Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana werd in 98 gesticht, op de plaats waar de Lippe in de Rijn stroomt, 60 km voorbij Nijmegen. Keizer Trajanus gaf de stad burgerrechten en zijn naam. De Colonia groeide uit tot één van de belangrijkste metropolen van de provincie Germania. De stad werd bewoond tot in de vierde eeuw. Later bouwden de eerste christenen uit de streek op de begraafplaats buiten de stadsmuren van de oude Romeinse stad een kerk over het graf van twee martelaren. Dit werd de kern van de middeleeuwse stad Xanten. Sinds 1977 wordt op en temidden van de opgravingen het grootste archeologisch openluchtmuseum van Duitsland gebouwd: het Archeologisch Park Xanten. Onder leiding van Xanten-routinier Henk Kluiver wandelen we langs indrukwekkende reconstructies van tempels, stadsmuur, stadspoorten, amfitheater, en nog veel meer.

Dagprogramma

8.30 u vertrek uit Assen
9.30 u vertrek uit 2e opstapplaats Zwolle
circa 12.30 u aankomst Xanten na een korte koffiestop onderweg
12.30 u lunch/picknick in het Archeologisch Park Xanten
17.30 u diner in restaurant Antica Roma in centrum van Xanten
uiterlijk 19.00 u terugreis naar Zwolle en Assen
22.00 u aankomst Assen

Aanmelding

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen reizen we per luxe touringcar van Arriva of regelen we zelf het vervoer per minibusje en/of carpoolen. De prijs, waarin zijn inbegrepen: vervoer, picknick, entree APX en diner in Xanten, is € 65,-
 
Je meldt je aan door € 65,- per persoon over te maken naar: NL82INGB0001801871
t.n.v. H.M. d' Hane onder vermelding van Xanten, vóór maandag 24 september. Bij de aanmelding graag telefoonnummer en adres vermelden plus het aantal personen dat mee gaat. Zie ook de website www.nkv.nl/assen voor alle informatie.

 

 
 

Deel deze pagina